Administratiekantoor Utrecht jouw administratie onze zorg

administratiekantoor UtrechtAdministratiekantoor Utrecht

Het runnen van jouw bedrijf is een intensieve bezigheid. Zorgen voor de juiste dienstverlening of de goede producten is een verantwoordelijke taak die je serieus neemt. Naast deze belangrijke zaken heb je ook te maken met de administratie van jouw onderneming. Of het nu gaat om het factureren aan klanten of uitbetalen van loon aan werknemers. Er kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom een onderneming kan besluiten de administratie uit handen te geven. Zo kan het zijn dat het simpelweg teveel tijd in beslag neemt. Het administratiekantoor kan deze verantwoordelijke last voor jou uit handen nemen. Op deze manier kun jij je volledig focussen op de onderneming en de klanten. Administratiekantoor Utrecht kan hier bij helpen!

Welke administratie regelt het administratiekantoor?

Alle voorkomende administratieve zaken kun je bij het administratiekantoor laten regelen. Of het nu gaat om de algemene bedrijfsadministratie of fiscale administratie. Op alle voorkomende gebieden biedt het administratiekantoor je de benodigde diensten aan. Zo kan het kantoor voor jou alle inkomsten en uitgaven beheren. Dit bespaart veel tijd en dus geld. Daar waar het uitkomt kunnen ook zaken als de betalingen van facturen of loon aan medewerkers door het administratiekantoor worden geregeld. Het administratiekantoor houdt waar gewenst effectief en vakkundig overzicht op alle financiën.

Voorkomende werkzaamheden

Onder de werkzaamheden die het kantoor zoal voor kan doen, horen zaken als het bijhouden van alle uitgaande en (indien gewenst) inkomende facturen. Daarvan wordt nauwgezet bijgehouden wat de actuele status is (betaald of open). Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je als ondernemer zelf al gebruik maakt van een (online) boekhoudsysteem. Indien je liever zelf de regie voert over de bedrijfsadministratie, maar het graag door onze specialisten wilt laten controleren op juistheid, is ook dit een mogelijkheid die het administratiekantoor biedt. Ook kunnen zaken als de jaarrekening en het jaarverslag door het administratiekantoor uit handen genomen worden.

Aangifte inkomstenbelasting of van de omzetbelasting

Wanneer het aankomt op het doen van de periodieke financiële administratie, zoals de omzetbelasting of inkomstenbelasting, ben je bij het administratiekantoor aan het juiste adres. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te doen, maar wellicht mis je specifieke kennis op dit gebied waardoor potentieel fiscaal aantrekkelijke voordelen zou kunnen mislopen. In zulke gevallen is het zeer aan te bevelen het administratiekantoor in te schakelen. Op deze manier kun je optimaal profiteren van de fiscale voordelen die in de situatie van de onderneming van toepassing zijn. Hierdoor kun je de kosten voor het administratiekantoor al snel terugverdienen.

Advisering

In toenemende mate is de kerntaak van het administratiekantoor Utrecht het geven van administratieve adviezen. Deze adviezen kunnen van diverse aard zijn, zoals de al eerder genoemde fiscale aspecten met betrekking tot de voordelen waar de onderneming recht op heeft. Maar ook op het gebied van debiteurenbeheer kan het administratiekantoor Utrecht van dienst zijn. Door de specifieke kennis die het administratiekantoor in huis heeft op deze gebieden kan deze adviserende rol  een belangrijk voordeel bieden. Ook wanneer je bijvoorbeeld staat voor een overname van een branchegenoot of investeringen die je wellicht voornemens bent te doen kunnen wij je voorzien van advies op maat. Tevens kan er advies worden verstrekt over bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies bij de overheid.

Specialisten

Hoewel het administratiekantoor op een breed gebied de financiële administratie kan beheren, zijn er in alle takken van sport specialisten in huis. Het voordeel hiervan is dat het administratiekantoor per deelgebied (bijvoorbeeld op fiscaal vlak of juist juridisch vlak) een specialist tot haar beschikking heeft. Deze specialisten hebben zich enkel gespecialiseerd op hun specifieke gebied. Hierdoor is er voor jou als ondernemer altijd iemand beschikbaar bij het administratiekantoor die op de hoogte is van alle aspecten op het gewenste gebied, inclusief de laatste ontwikkelingen en trends. Op deze manier kun je het optimale resultaat behalen voor de onderneming.

Online administratiekantoor Utrecht

Hoewel het administratiekantoor je graag in een persoonlijk gesprek verder helpt, is het wellicht voor jou niet altijd mogelijk om de gang naar het kantoor te maken. Misschien zit het administratiekantoor niet bij je in de buurt of heb je er gewoon geen tijd voor. Ook online kan het administratiekantoor je voorzien van adviezen betreffende je financiële administratie op allerlei gebieden. Daarnaast is het ook mogelijk om online de documenten in te dienen die van toepassing zijn. Zo is er voor elke situatie een oplossing mogelijk die voor jouw persoonlijke situatie werkbaar is.

Zorgvuldig en discreet

Het administratiekantoor is zich als geen ander bewust dat er belangrijke en gevoelige bedrijfsinformatie schuilt in de administratie. Je kunt er van op aan dat de informatie over je onderneming bij het administratiekantoor in vertrouwde handen is. Er wordt uitsluitend zeer zorgvuldig en zeer discreet omgesprongen met deze gevoelige informatie. Discretie is prioriteit nummer één.

Accountantsverklaring

Ook kun je met uw onderneming terecht bij het administratiekantoor voor controles op diverse overzichten. Bijvoorbeeld de jaarrekening of elk ander financieel overzicht dat wettelijk gezien controle vereist van een accountant. Zo kunnen diverse overzichten worden voorzien van een accountantsverklaring, zoals bijvoorbeeld de zogenoemde controleverklaring. Maar ook andere verklaringen zoals de beoordelingsverklaring of de samenstellingsverklaring. Wanneer er dergelijke verklaringen worden afgegeven, zal er altijd rekening worden gehouden met de zogenoemde uitvoeringsstandaarden, zoals deze zijn neergelegd door de beroepsorganisatie van accountants.

De voordelen voor jouw onderneming

Wanneer je ervoor kiest om de administratie uit handen te geven aan Administratiekantoor Utrecht, heb jij je handen vrij voor de zaken die er voor jouw onderneming toe doen. Het runnen van een onderneming is al inspannend en verantwoordelijk genoeg. Je kunt met een gerust hart de gehele bedrijfsadministratie aan het administratiekantoor overlaten. Er wordt advies en kunde geboden op alle mogelijke en voorkomende gebieden. De specialisten die aanwezig zijn zorgen ervoor dat de onderneming op elk voorkomend gebied de beste resultaten boekt. Op deze manier voorkom je tijdrovende administratieve bezigheden. Zoals het uitzoeken van de toepasselijke regelgeving en de inhoud van wetten waarmee je te maken krijgt. Deze kostbare tijd kun je dan weer steken in de onderneming. Je bent tenslotte geen ondernemer geworden om je waardevolle tijd te moeten steken in administratieve zaken.