Boekhouder

BoekhouderBij SAFInsights is het ook mogelijk je boekhouding uit handen te geven. Wordt het je allemaal teveel of heb je er slapeloze nachten van? De boekhouder van SAFInsights helpt je graag verder. Wij denken mee en al een stapje verder waardoor je de zekerheid hebt dat de boekhouding binnen het bedrijf kloppend is.

Wat is een boekhouder?

De boekhouder van SAFInsights is verantwoordelijk voor de boekhouding binnen de bedrijven van de klant. Wij kunnen zorgen voor de maandelijkse en jaarlijkse BTW-aangiftes. Daarnaast is een van de vele mogelijkheden ook dat we voor jouw onderneming ieder einde van het boekjaar de jaarrekening en balans opmaken.

Wat doet een boekhouder

Een boekhouder heeft geen 1 taak maar veel verschillende taken. De werkzaamheden verschillen per klant en per onderneming. Een dag is dan ook niet heel vaak hetzelfde. Waar een buitenstaande wellicht denkt dat alle cijfers hetzelfde zijn, weten wij beter! Cijfers zijn per bedrijf, onderneming en sector anders leesbaar. Daarnaast heeft het ook met de verwachtingen van de ondernemer te maken. Wil de ondernemer doorgroeien? Heeft hij of zij nog meer investeringen? Is er personeel in dienst? Dit soort zaken maken onder andere iedere boekhouding verschillend. Een boekhouder heeft ook een adviserende rol, bijvoorbeeld in aftrekposten, investeringen of mogelijke uitbreidingen. Maar daarnaast functioneert deze ook als tussenpersoon bijvoorbeeld tussen de ondernemer en de belastingdienst.

Vertrouwensband

Wanneer je één van de diensten van SAFInsights afneemt kun je erop vertrouwen dat alles wat besproken wordt ook tussen jou en ons blijft. Een boekhouder of een boekhoudkantoor heeft vaak een vertrouwensrelatie met de klant, zeer zeker omdat je weet wat er speelt op financieel gebied maar ook omdat de ondernemer je in vertrouwen neemt qua plannen en verwachtingen. De adviserende rol die SAFInsights daar dan weer in heeft maakt het dat wij de band tussen de klant en ons bedrijf erg belangrijk vinden.

Boekhouding is een last

Veel ondernemers zien de boekhouding van hun onderneming als een last. Een ondernemer is vaak iemand die zich vooral bezig wil houden met de plannen van de onderneming, het uitvoeren en de groei. Vaak zie je dan ook dat de boekhouding als een last wordt ervaren waardoor er niet de focus op ligt die het nodig heeft en verdiend. Want wanneer de administratie van het bedrijf een goede basis heeft is het makkelijker om te schakelen wanneer dit nodig is. Tevens is het zo dat wanneer er een goede fundering ligt qua boekhouding en administratie je om voordat er problemen kunnen zijn kan ingrijpen. Je hebt namelijk een goed inzicht, een plan voor de toekomst en fouten en problemen kunnen daardoor worden voorkomen. De boekhouder van SAFInsights ziet de boekhouding van een ondernemer niet als een probleem of last maar ziet kansen en groei. Een goede boekhouder brengt structuur aan binnen de gehele administratie en voorziet de ondernemer van adviezen en kansen.

Overleg met de boekhouder

Naast dat de boekhouder alles scherp in de gaten houdt is het ook heel verstandig om minimaal 2 keer per jaar een overleg in te plannen waarbij alles wordt besproken? Is de ingezette koers nog steeds de juiste koers? Klopt de financiële planning, zijn er geen onverwachte kosten posten? Groeit de onderneming zoals gepland of blijft het stabiel zoals berekend? Dit zijn allemaal vragen waarop de boekhouder in een overleg antwoorden kan geven. Wanneer je minimaal 2 keer per jaar met elkaar om de tafel gaat zitten kan er op tijd worden bijgestuurd, kunnen verwachtingen worden uitgesproken en bijgesteld. Je komt als ondernemer minder snel voor verrassingen te staan waardoor jij je kan focussen op andere zaken binnen je onderneming.

Goede boekhouder voorkomt problemen

Een ondernemer hoeft niet altijd de juiste kennis te hebben over de financiële kant. Dit hoeft ook niet! Ieder zijn of haar eigen kracht. Wel is het van belang dat je dan iemand aantrekt die er wel verstand van heeft en je kan ondersteunen in zaken die wel erg van belang zijn binnen de onderneming. Een boekhouder kan voor jou uit handen nemen
– Btw aangifte
– Jaarrekening
– Belastingaangifte
– Loonadministratie
– Tips met betrekking tot de voortgang van het bedrijf
– Verschillende investeringsmogelijkheden

Startende ondernemers

Vaak zien wij bij startende ondernemers heel veel vragen. Soms ziet de startende ondernemer dan ook door de bomen het bos niet meer. Logisch! Er komt veel bij kijken wanneer je net voor jezelf begint en de financiële kant is een heel ander en apart vakgebied. Vragen over wat kan ik wel aftrekken en wat niet zijn veel gestelde vragen waar de boekhouder van SAFInsights je bij kan helpen. Ook hierbij kan de boekhouder worden ingezet bij bepaalde vragen over investeringen. Een goede boekhouder geeft ook aan wanneer hij of zij vindt dat er zaken veranderd moeten worden op financieel gebied of wanneer het goed is om na te denken over andere kansen.

De boekhouder van SAFInsights

Bij SAFInsights vinden wij kwaliteiten en kennis heel belangrijk. Wanneer je van onze diensten gebruik maakt, of dit nu de boekhouding is of financieel advies, je kan en mag er vanuit gaan dat wij beschikken over
– Communicatief goed onderlegd
– Commercieel sterk
– Kennis van regels omtrent ondernemingen en belastingen
– Secuur in alle werkzaamheden
– Doorzetter, alle opties worden bekeken en enkel de beste weg wordt bewandeld
– Onderhoudt kennis en volgt cursussen waar nodig
– Oplossingsgericht, hoe moeilijk het in de ogen van de ondernemer ook is, de boekhouder van SAFInsights zoekt altijd een passende oplossing.

SAFInsights staat klaar voor iedere ondernemer die zich bezig wil houden met andere zaken binnen het bedrijf. Wij houden ons bezig met de financiële kant en helpen je graag verder!