Krachtige managementinformatie; de sleutel tot succes

Zeg eens eerlijk; ben jij een van de vele ondernemers die verdwaald raakt in alle informatie? Zonder organisatie binnen de krachtige managementinformatie is het extreem lastig om goede beslissingen te maken. Sterker nog, je hebt in de meeste gevallen geen enkel idee wat nou precies wat is. Op het moment dat er te veel informatie op je bord komt, is het belangrijk om te categoriseren. Wat zijn de concepten, welke ideeën vallen buiten de budgettering voor het aankomende jaar? En in welke ‘vakjes’ kun je bepaalde ontwikkelingen stoppen om het overzicht te houden?

Krachtige managementinformatie begint met ordening

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle informatiestromen bij het management terechtkomen. Zo kunnen hier conclusies uit getrokken worden en stappen in de juiste richting gezet worden. Maar dat is lastig wanneer álle informatie op dezelfde stapel beland. Zorg er daarom voor dat er een duidelijke structuur is. Binnen het management is het verstandig om verschillende takken of afdelingen op te zetten. Ook wanneer jij als enige een managementfunctie hebt. Op die manier maak je het jezelf aanzienlijk makkelijker.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle sales in één map (offline of online) komen – en dat deze niet vermengd worden met de offertes en voorstellen. Die krijgen een eigen afdeling. Net als de inkoopcijfers, de omzet en alle andere mogelijke businessaspecten die binnen de krachtige managementinformatie vallen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Krachtige managementinformatie is alleen krachtig wanneer dit direct ingezet kan worden op het moment dat dit nodig is. Wanneer alle informatiestromen op dezelfde stapel beland zijn, dan kun je dit per definitie vergeten. Het is dan niet mogelijk om snel te schakelen. Of om voorstellen te doen of grotere keuzes te maken zoals het openen van extra lijnen of zelfs een compleet nieuw filiaal.

Hoe zet ik dit op?

Het vormgeven van een compleet management begint bij het opzetten van informatiestromen. Anders komt die krachtige managementinformatie er nooit. Zorg daarom voor verschillende mappen, afdelingen, mailadressen en alles wat binnen dit beeld past. Een goed administratiesysteem is hierbij uiteraard onmisbaar, omdat sommige beslissingen door gezamenlijke afdelingen gemaakt moeten worden om zo optimaal succes te hebben.

Vind je het lastig om dit zelf op te zetten of wil je dat iemand eens met je meekijkt naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Neem dan eens contact met mij op. Ik ben niet alleen specialist op het gebied van boekhouding. Ik heb ook veel ervaring met het begeleiden van opschalende bedrijven die extra uitdagingen hun kant op zien komen.