Zzp administratie

Zzp administratie – niet moeilijk maar wél van groot belang

Tegenwoordig zijn er veel zzp’ers in Nederland waardoor de interesse voor zzp administratie ook steeds verder toeneemt. Voor kleinere ondernemingen is het niet lastig om de zzp administratie te doen. Het vinden van tijd voor de boekhouding is echter een heel ander verhaal. Zeker met de deadlines die eraan verbonden zijn. De rapporten moeten immers op tijd ingestuurd worden. Waar moet je nou écht aan denken bij de boekhouding als zzp’er?

Wat is verplicht binnen de zzp administratie?

Hoewel de Belastingdienst geen harde eisen stelt aan de manier waarop de boekhouding gedaan wordt, zijn er wel bepaalde delen die altijd aanwezig moeten zijn:

  • Grootboekadministratie;
  • Debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • Voorraadstatus;
  • Administratie van inkopen en verkopen.

Het laatste punt dat verplicht is, geldt niet voor zzp’ers. Dit punt is namelijk de loonadministratie, maar als zzp’er heb je geen personeel in dienst.

De juiste administratie geeft inzichten

Uiteraard zijn er eisen die gesteld worden binnen de boekhouding zelf. Zo moeten facturen voorzien zijn van een nummer en alle verplichte gegevens. Onkosten en inkomsten moeten op de juiste manier ingevoerd worden. Welk programma je hiervoor gebruikt, dat bepaal je zelf.

Wat van groot belang is, dat is dat de administratie altijd actueel en correct is. Niet alleen voor de Belastingdienst, maar ook voor jou als ondernemer. Je wilt immers weten hoe je ervoor staat. Of je de liggende rekeningen kunt betalen en of je kunt investeren. Maar ook of alle afnemers hun schulden voldaan hebben en of je de Belastingdienst kunt betalen aan het einde van het kwartaal.

Zelf doen of uitbesteden?

Zzp administratie is geen onmogelijke opgave. Tegelijkertijd heb je als ondernemer meer te doen en wil je graag het inkomen binnenhalen dat je nodig hebt. Ongeveer een miljoen mensen zijn zzp´er en dat betekent dat de concurrentie hoog is. Wil je zeker weten dat de administratie op orde is zonder dat je hier constant zelf mee aan de slag moet? Kijk dan eens naar de financiële diensten van SAFInsights. Jouw zzp administratie was nog nooit zo makkelijk!

Wil je weten wat SAFInsights voor jou kan betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op.